Payrollplaats

Hoe kan payroll werkgeverschap makkelijker maken?

Hoe kan payroll werkgeverschap makkelijker maken?

Veel MKB ondernemers kunnen wakker liggen van werkgeverschap. Alle verplichtingen en kosten die daar bij komen is een verantwoordelijkheid die niet iedere ondernemer wil aangaan. 

Als ondernemer wilt u vooral bezig zijn met ondernemen en doorgaans niet met ‘randzaken’ zoals HR en administratie. Wanneer u uw medewerkers via een payroll bedrijf verloond is het payrolling bedrijf verantwoordelijk voor de HR en administratie die bij werkgeverschap komt kijken. Zo houdt u tijd over om te ondernemen.

CAO

De meeste MKB ondernemingen in Nederland zijn gebonden aan het reguliere arbeidsrecht en vallen onder een cao die voor hun bedrijfstak is afgesloten. In die cao en het reguliere arbeidsrecht worden de arbeidsrechten en -voorwaarden beschreven van uw medewerkers. Veel cao’s en zeker het arbeidsrecht is taaie kost voor ondernemers en kennen diverse toepassingen voor verschillende functies.

Het reguliere arbeidsrecht regelt onder andere de duur van de contracten die u mag geven aan uw medewerkers en bepaald wanneer uw medewerkers in aanmerking komen voor een vast contract bij uw onderneming. In een cao staan de beloningselementen, de pensioenregeling en een eventuele scholingsregeling beschreven waar u zich aan moet houden. Valt uw bedrijf niet onder een cao? Dan bent u vrij om zelf de arbeidsvoorwaarden te bepalen voor uw medewerkers.

Ontzorging

Payrollplaats is gespecialiseerd in arbeidsrecht en HR zaken en wil uw bedrijf graag ontzorgen op deze vakgebieden. Voor ieder bedrijf kan payrolling een oplossing zijn voor het het aangaan van een arbeidsrelatie met medewerkers. Het aantal medewerkers dat u wilt payrollen maakt niet uit bij Payrollplaats.

Wanneer wij uw medewerkers verlonen worden wij de juridisch werkgever van uw medewerkers en dragen wij de risico’s van het werkgeverschap. Uiteraard blijft u zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van uw medewerkers.

Voor meer informatie over de voordelen van payroll kunt u hier verder lezen onder het kopje Bedrijven bovenin de navigatiebalk. Wilt u weten wat de kosten zijn van payrolling? We leggen het u graag uit in een offerte.

Is uw vraag niet beantwoord?
Metske Kloppenburg
Contactformulier