Payrollplaats

Voor welke branche en onderneming is payroll geschikt?

Payrolling kantoor

U heeft een goed lopend bedrijf en uw orderportefeuille is overvol. U besluit uit te breiden, heeft nieuw personeel nodig en gevonden. Neemt u de medewerker zelf in dienst of maakt u gebruik van payrolling?

Veel ondernemingen hebben een groeiambitie en daar hoort vaak personele uitbreiding bij. Maar is payrolling ook voor uw bedrijf of branche een goed idee? Wij leggen het uit.

Iedere branche

Payroll kan in bijna iedere branche en is voor alle ondernemingen een manier om medewerkers te verlonen. Er zijn payroll bedrijven die zich gespecialiseerd hebben in een bepaalde branche of sector. Payrollplaats heeft dat niet gedaan en daarom bedienen wij alle ondernemingen in Nederland.

Veel bedrijven vallen niet onder een cao regeling en hebben hun eigen functiehuis. Dit functiehuis of deze beloningsregeling is de basis onder de verloning van de medewerkers. De meest voorkomende cao’s van de BV Nederland hebben wij ingeregeld in ons systeem, zodat wij zorgeloos voor u de verloning kunnen doen conform de cao die van toepassing is voor uw branche. De medewerker krijgt de beloning waar hij recht op heeft conform de voor uw bedrijf of sector geldende cao of uw functiehuis. De overige arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in onze eigen cao.

Stichting of eenmanszaak

Is payroll ook voor een eenmanszaak of stichting interessant? Want een stichting of een eenmanszaak wil geen medewerkers op de loonlijst hebben staan, want dat veranderd de juridische structuur. Payrolling / via een uitzendbureau of via ZZP-er inlenen zijn dan de enige twee mogelijkheden om toch medewerkers bij uw stichting of eenmanszaak ‘aan te nemen’. Wanneer uw eenmanszaak onder een branche cao valt, passen wij de beloning uit die cao toe. Een stichting heeft hier niet mee te maken, want op stichtingen is nooit een cao van toepassing. Een beloning kan dan in overleg worden vastgesteld.

Wij adviseren u graag als u over payroll meer vragen heeft. Neem contact met ons op en wij helpen u verder.

Is uw vraag niet beantwoord?
Metske Kloppenburg
Contactformulier