Payrollplaats

Gaat contractverlenging van een medewerker automatisch?

Payrolling kantoor

U heeft de verloning van uw medewerkers ondergebracht bij een payroll bedrijf. Het payroll bedrijf heeft een arbeidsovereenkomst met de medewerker afgesloten voor een bepaalde tijd.

Wanneer u zelf een medewerker op de loonlijst heeft bent u zelf verantwoordelijk voor alle werkgeversadministratie. Is uw medewerker een werknemer bij een payroll bedrijf dan zijn zij verantwoordelijk voor alle administratie.

Contractsoort

Een nieuwe medewerker die voor het eerst gaat werken bij een payrollbedrijf start doorgaans met een tijdelijk contract. Vaak is dit een contract voor 6 of 12 maanden. Tegenwoordig is het zo dat een bedrijf maximaal 3 tijdelijke contracten maag aanbieden voordat er het recht ontstaat op een ‘vaste aanstelling’: een contract voor onbepaalde tijd.

Contractverlenging

De contracten kennen een einddatum. Uiterlijk een maand voor afloop van het contract moet u bij de medewerker aangeven of het contract en onder welke voorwaarden wordt verlengd. Dit wordt de aanzegtermijn genoemd. De aanzegtermijn is wat anders dan de opzegtermijn. Een opzegtermijn spreekt u af in een contract als termijn waarin u nog aan elkaar bent verbonden nadat één van de partijen het contract heeft opgezegd. Vaak is dit een maand en doordat dit dezelfde termijn is als de aanzegtermijn wordt dit nog wel eens met elkaar verward. Door de medewerker voor de aanzegtermijn duidelijk te maken of u het contract wilt verlengen komt u nooit voor verassingen te staan.

Wordt een contract voor de aanzegtermijn niet opgezegd dan ontstaat er van rechtswege automatisch een nieuw contract onder dezelfde voorwaarden als het aflopende contract.

Wilt u weten hoe lang de opzegtermijn is voor de medewerkers die voor u via ons werken? Of heeft u meer vragen over contractverlenging? Neem dan contact met ons op. Wij informeren u graag.

Is uw vraag niet beantwoord?
Metske Kloppenburg
Contactformulier