Payrollplaats header afbeelding
Veel gestelde vragen

Hoe weet ik dat jullie aan de betalingsverplichting van de Belastingdienst voldoen?

Een kloppende administratie is het fundament onder ons bedrijf en iedere dag het uitgangspunt in het werk van onze backoffice. Wij willen een betrouwbare payroll partner zijn voor onze klanten: bedrijven, uitzendbureaus én flexwerkers.

Betrouwbaarheid zit in het DNA van onze collega’s en het behoort dan ook tot onze kernwaarden. Kunnen jullie dat ook bewijzen? Ja dat kunnen wij!

Verklaring betalingsgedrag omzetbelasting en loonheffingen

Ieder kwartaal vragen wij een zogeheten ‘Verklaring betalingsgedrag omzetbelastingen loonheffingen’ op bij de Belastingdienst. In die verklaring staat dat wij tot een bepaalde datum aan onze wettelijke verplichting hebben voldaan als het gaat om de afdrachten voor de werkgeverslasten.

Wij publiceren die verklaringen ieder kwartaal op onze website. Deze verklaring toont aan dat Payrollplaats haar verplichtingen jegens de overheid heeft voldaan. Zo weet u dat u veilig het werkgeverschap kunt uitbesteden aan Payrollplaats, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over naheffingen. Op onze pagina formulieren vindt u altijd de meest recente verklaring.

G-rekening

U kunt bij Payrollplaats gebruik maken van een G-rekening. Een G-rekening is een geblokkeerde rekening bij de bank. Wanneer u van onze G-rekening gebruik wilt maken kunt u ons dat laten weten. Zodra wij uw verzoek verwerkt hebben vragen wij u om 25% van het totale factuurbedrag op onze G-rekening te storten en het resterende bedrag op onze gewone bankrekening. Het bedrag op de G-rekening kan Payrollplaats uitsluitend gebruiken voor de betalingsverplichtingen aan de Belastingdienst voor de werkgeverslasten. Zo bent u er altijd zeker van dat wij aan onze betalingsverplichtingen voldoen.

Betekenis

Wanneer u gebruik maakt van onze G-rekening voor het betalen van uw facturen aan ons én u heeft het laatste exemplaar van onze verklaring betalingsgedrag in uw bezit, dan zorgt u er voor dat u geen ketenaansprakelijkheid heeft. Ketenaansprakelijkheid is de aansprakelijkheid van uw bedrijf in geval van het niet betalen van de belastingen door Payrollplaats. De Belastingdienst wil de loonheffing bij u als inlener innen.

Wilt u ook zekerheid met personeel? Wilt u ook weten waarom u nog meer voor ons moet kiezen als uw payroll bedrijf? Lees hier dan verder of vraag naar de mogelijkheden door een bericht achter te laten op onze pagina contact.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp