Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Wat is payroll? Lees het in onze Whitepaper

Wat is payroll

Wat is payroll? Wij lanceren deze week ons whitepaper met daarin alle basiskennis omtrent payrolling.

Wat is payroll? Wij gaan het de komende periode hebben over het ontstaan, de marktontwikkeling en welke verschillen er zijn met een uitzendbureau en een salarisadministratiekantoor. We geven inzicht in de voor- en nadelen en geven enkele tips waar u op moet letten bij het inzetten van een payrollbedrijf. Leest u met ons mee?

Wat is payroll?

De flexibilisering van de arbeidsmarkt neemt steeds verder toe, blijkt uit onderzoek van het CPB. Ondernemers willen niet meer vastzitten aan werknemers. Daarnaast zoeken de nieuwe generatie werkenden vooral een inhoudelijke baan bij diverse werkgevers om zo te groeien in het vak en als persoonlijkheid. De inzet van werknemers via een payrollorganisatie wordt hierdoor steeds meer regel in plaats van uitzondering. Toch is payrolling binnen Nederland nog een relatief nieuwe en onbekende vorm van HR-dienstverlening. Maar wat is payroll eigenlijk?

Payrolling komt van het Engelse woord “payroll” wat in het Nederlands “loonlijst” betekent. De definitie van loonlijst is “een lijst waarop per werknemer de berekening van het loon en de daarop in te houden en te betalen bedragen zijn vermeld”. De betalingen die uit de loonberekeningen naar voren komen, kan de werkgever zelf doen, maar kan ook uitbesteed worden.

Een onderdeel van de werkzaamheden van een payrollbedrijf is het maken van de loonberekening, zoals een salarisadministrateur of accountant dat ook doet. Het grote verschil met een salarisadministratiekantoor is dat het payrollbedrijf ook de juridische werkgever is. Alle aansprakelijkheid én de bijbehorende risico’s liggen bij het payrollbedrijf en niet bij uw onderneming. Kortom: naast de wettelijke afdracht van belastingen en premies neemt een payrollbedrijf het hele werkgeverschap over.

In Nederland werkt 25% van de beroepsbevolking op flexibele basis. Via een payrollbedrijf 10%, via het uitzendbureau 10% en 5% als ZZP’-er. Naar verwachting van het UWV neemt dit alleen maar verder toe zo is te lezen in hun arbeidsmarktprognose voor 2015 – 2016 (BRON: Werk.nl).

In ons whitepaper: Wat is payroll, geven we een uitgebreide uitleg van payrolling. Hierin gaan we onder andere in op de voor- en nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie en geven we u tips waar u op moet letten bij het inzetten van een payrollbedrijf.

Meer weten over wat payroll voor u kan betekenen neem dan contact met ons op.

Download whitepaper: Wat is Payroll?

Vul hieronder uw gegevens in, klik op verzenden en het whitepaper opent direct.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 5 230

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp