Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Flexibele schil neemt in belang toe

flexibele schil
Lang leve de flexibele schil! Payrolling is de oplossing.

De flexibele schil rondom organisaties zal de komende tijd toenemen. Deze schil bestaat voor een groot deel uit uitzendkrachten die een flexibel contract hebben en die moeilijk aan een vaste baan komen.

Dit blijkt uit een recent verschenen sectorrapport van ABN AMRO. Ook zelfstandige professionals gaan veel terrein winnen; deze groep kiest vaak bewust voor flexibel werk en heeft ook minder interesse in een vast dienstverband.

Tweedeling

In het rapport wordt een tweedeling gesignaleerd tussen procesbedrijven en kennisintensieve organisaties. Bij procesbedrijven zijn ze vaak op zoek naar flexibele krachten die kunnen mee werken bij ziekbehoeftes. Bij kennisintensieve bedrijven zijn ze juist op zoek naar specialisten met specifieke vakkennis die ervaring hebben. Deze groep geeft er de voorkeur aan om projectmatig te werken bij verschillende opdrachtgevers in plaats van zich te binden.

Werken op projectbasis

Bedrijven gaan steeds meer in kleinere cellen opereren. Externe specialisten werken op projectbasis en worden speciaal voor het project aangetrokken en vertrekken weer als het project is afgelopen. Voor veel organisaties betekent dit dat er externen moeten worden toegelaten tot de kern van de organisatie. Een uitdaging voor organisaties is om externe specialisten een vast contract aan te bieden.

Meer flexibiliteit in uw organisatie bekijk dan de voordelen van Payrollplaats.

Bron: Miranda Panse | redactie HRpraktijk |

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp