Payrollplaats

Wettelijk minimumloon stijgt per 1 juli

Payrollplaats

Het wettelijk minimumloon stijgt. Deze verhoging is gebruikelijk per 1 januari en per 1 juli. Dit keer wordt het minimumloon met 0.89% verhoogd.

 

Nieuw

Naast de stijging is er nog een verandering vanaf 1 juli. De hoogste trede van het het wettelijk minimumloon gaat al in vanaf 22 jaar. Voorheen was er ook nog een trede voor 23 jarigen. Dit is een van de wijzigingen in het arbeidsrecht die minister Asscher heeft doorgevoerd tijdens zijn beleidsperiode. Omdat veel jongeren al werken vanaf 21 jaar is deze aanpassing doorgevoerd. In 2018 wordt de trede van 22 jaar ook afgeschaft en bereik je als jongere dus eerder als voorheen het volwassen loon. Als jongere stijgt je loon ook sneller dan voorheen, omdat het maximum nu al bij 22 jaar wordt bereikt.

 

Verhoging

Payrollplaats hanteert op verzoek van diverse klanten deze wettelijke minimumloonschalen. Die lonen worden daarom door ons aangepast. U hoeft hier als klant van ons niets voor te doen.

 

Tabel

In de onderstaande tabel ziet u een overzicht van de lonen per leeftijd per werkweek. De meeste branches hanteren een 40-urige werkweek. In de horeca wordt een 38-urige werkweek gehanteerd.

tabel-wml-01-07-2017

Meer over de achtergrond van deze maatregel kunt u lezen op de website van de rijksoverheid. heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.