Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Privacy en Payrollplaats

AVG en privacy

Payrollplaats voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Ook als het gaat om privacy en de bescherming van persoonsgegevens van onze medewerkers.

 

Nieuwe wet

Vanaf 25 mei 2018 wordt een nieuwe wet over privacy, de wet Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), gehandhaafd in heel Europa. In Nederland doet de Autoriteit Persoonsgegevens dat.

Deze wet is twee jaar geleden al in gegaan, maar bedrijven hebben nog twee jaar de tijd gekregen om zich voor te bereiden op de handhaving van de wet. Veel bedrijven, waaronder ook Payrollplaats, hebben dit in die tussentijd gedaan.

In deze wet wordt omschreven hoe bedrijven om moeten gaan met de door jou aan hen toevertrouwde persoonsgegevens en wat bedrijven er aan moeten doen om die gegevens te beschermen tegen bijvoorbeeld hackers of inbrekers. Ook staat in de wet beschreven dat je als bedrijf moet gaan opschrijven hoe je die bescherming regelt en met wie je de verkregen persoonsgegevens deelt.

 

Statement

Een onderdeel van de AVG is dat je als bedrijf een privacy statement moet hebben. Payrollplaats heeft zo’n statement en die kun je via deze LINK nalezen. In dit statement leggen we iets meer uit hoe we omgaan met je persoonsgegevens en welke persoonsgegevens we van je (moeten) hebben.

 

Datalek

In de wet wordt ook omschreven hoe je met een datalek moet omgaan als de privacy niet meer gewaarborgd is. Een datalek is: wanneer er persoonsgegevens in “verkeerde handen” (kunnen) vallen. Wanneer jij denkt dat dit het geval is of mocht je over dit onderwerp vragen hebben? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp