Payrollplaats

Feestdagen en alles wat je er over moet weten

Payrollplaats

December is de maand van de feestdagen. Het is een maand dat sommige dingen net even anders zijn. In dit nieuwsbericht willen we je informatie geven over payrolling en die feestdagen.

 

Openingstijden Payrollplaats

Onder de feestdagen verstaan we sinterklaasavond, kerst en oud & nieuw. Op 5 december sluiten wij om 16:00 uur en we zijn 2e kerstdag en nieuwjaarsdag dicht. Alle andere werkdagen zijn wij aan het werk en bereikbaar. Wij zijn tussen 09:00 uur en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 050 – 210 10 08, via contact, of via de mail: info@payrollplaats.nl.

 

Werken op een feestdag

Het kan zijn dat je op een feestdag bij je opdrachtgever werkt. Werk je tijdens de kerst en / of oud & nieuw? Dan is het mogelijk dat je een toeslag krijgt bovenop je reguliere loon. Iedere cao heeft andere toeslagen. Wij passen de toeslag toe die conform de cao van jouw opdrachtgever van toepassing is. De gewerkte uren op die feestdag moet je in je urenbriefje declareren. Lukt het niet om deze gewerkte uren in te voeren? Laat het ons weten.

 

Niet werken op een feestdag

Wanneer je gewoonlijk werkt op de dag die dit jaar een feestdag is, kun je recht hebben op een vergoeding. Deze vergoeding krijg je als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • je opdrachtgever is gesloten;
  • je werkt langer dan 6 weken via Payrollplaats;
  • je bent niet ziek.

Voldoe je aan deze criteria? Dan krijg je een vergoeding voor het feit dat je gemiste inkomsten hebt. Je hoeft niets in te vullen voor die feestdag, wij keren je automatisch die vergoeding uit. De berekening van de vergoeding is als volgt: je gewerkte uren op die betreffende dag in de laatste 13 weken voorafgaand aan die feestdag, worden gedeeld door 13. Dat gemiddeld aantal uur krijg je uitbetaald.

 

Gewerkte uren aanbieden

Vanwege de feestdagen is het verstandig om je gewerkte uren zo snel mogelijk na afloop van je laatste werkdag in die week aan te bieden aan je opdrachtgever. Woensdag 28 december 12:00 uur sluit de termijn voor het accorderen van de gewerkte uren van de week voor kerst. Worden de gewerkte uren later dan 12:00 uur goedgekeurd? Dan kunnen wij die uren niet meer meenemen in de verloning tussen kerst en oud & nieuw.

 

WIJ WENSEN IEDEREEN GEZEGENDE DAGEN,

GROETEN, TEAM PAYROLLPLAATS!