Payrollplaats

Alles over de december feestdagen

Alles over de december feestdagen

De dagen worden korter… Dat kan maar één ding betekenen: de feestdagen van december staan voor de deur. In dit bericht willen we je informeren over alles wat je wilt weten van Payrollplaats over de komende feestdagen.

 

Openingstijden december

De maand beginnen we met Sinterklaasavond op woensdag 5 december. We zijn vanaf 16:00 uur gesloten. Op donderdag de 6e zijn we vanaf 09:00 uur weer bereikbaar via telefoon, e-mail en WhatsApp.

Op kerstavond 24 december stoppen we om 16:00 uur met werken en zijn we niet meer bereikbaar. De 25e en 26e (kerst) zijn we ook gesloten en op de 27e staan we vanaf 09:00 uur weer voor je klaar.

Oudjaarsdag de 31e sluiten we om 16:00 uur en vanaf 09:00 uur op 2 januari 2019 willen we je graag weer helpen met al je vragen.

Verloning december

De uitbetaling van de gewerkte uren vindt gewoon plaats op donderdag. Het is verstandig om direct na afloop van je werkweek je gewerkte uren aan te bieden aan je opdrachtgever als die je uren moet goedkeuren. Je opdrachtgever heeft hoogstwaarschijnlijk ook vrij en door het vroegtijdig aan te bieden zorg je er voor dat de kans groter is dat je gewerkte uren ook verloond worden.

De gewerkte uren van de week voor kerst moeten gewoon op woensdagmiddag de 26e om 12:00 uur goedgekeurd zijn en de gewerkte uren van de kerstweek moeten uiterlijk 2 januari om 12:00 uur goedgekeurd zijn! Is dit niet het geval, dan kunnen wij je die gewerkte uren niet uitbetalen en worden ze een volgende verloning meegenomen.

Werk je tijdens de kerstdagen of tijdens oud & nieuw? Dan kan er een toeslag voor jou van toepassing zijn. Als dit zo is, dan zie je die toeslag in je urenbriefje staan. Overleg met je opdrachtgever hoe je je gewerkte uren declareert tijdens de feestdagen!

Werk je niet tijdens kerst of oud & nieuw want is het bedrijf gesloten? Dan kan het zijn dat je recht hebt op een feestdagvergoeding. Daar hoef je zelf niets voor te doen. Payrollplaats berekent die aan de hand van je gewerkte uren in kwartaal 4. Mocht je recht hebben op deze vergoeding dan betalen wij die automatisch uit.

Heb je vragen over dit nieuwsbericht of over onze payroll service? Neem dan contact met ons op!