Payrollplaats

Werknemer kan beter af zijn met payrolling

Payrollplaats
Payroll specialisten zijn het ermee eens dat werknemers bij een professioneel payroll bedrijf beter af zijn in de nieuwe situatie.

In de beeldvorming is payrolling vooral gunstig voor de werkgever. En de payroll-kracht is – letterlijk – het lijdend voorwerp. Dat beeld strookt in het geheel niet met de realiteit, zo blijkt uit een kleine rondgang onder payroll specialisten. Niet zelden zijn werknemers, die worden ondergebracht bij een professionele payroller, beter af in de nieuwe situatie.

Arbeidsvoorwaarden

Medewerkers die bij bedrijven werken die zelf niets hebben geregeld op het gebied van pensioenvoorzieningen en dergelijke, zijn vaak beter af bij een payrollbedrijf. Met name in het MKB zijn er nogal wat bedrijven die op het randje van het wettelijke minimum opereren qua arbeidsvoorwaarden. Wessel Koning: “Wij hebben bij een implementatie meegemaakt dat de arbeidsvoorwaarden vanuit de ABU-CAO beter waren (pensioen + ziekteregeling) dan de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers die bij de opdrachtgever zelf in dienst waren. Er werd vervolgens aangegeven liever bij ons op de payroll te komen, dan op contractbasis bij de opdrachtgever.”