Payrollplaats

Voor wie is payrolling interessant?

Payrollplaats

Een payrollbedrijf neemt het juridische werkgeverschap over van organisaties, waarmee de inlener niet meer verantwoordelijk is voor de arbeidsrechten en plichten van zijn medewerkers.

Dat roept direct de vraag op: voor wie is payrolling interessant? Een payrollbedrijf inzetten voor werknemers is eigenlijk interessant voor ieder bedrijf dat met personeel werkt. We geven een aantal voorbeelden om dit toe te lichten.

  • Nieuw personeel waarvan de inlener eerst wil zien wat hij of zij kan;
  • Vaste krachten die de inlener flexibeler wil inzetten om piek en dal op te vangen;
  • Studenten, scholieren en vakantiewerkers die (alleen) in vakanties werken;
  • 65+ ers die parttime naast hun AOW willen werken;
  • Oproepkrachten en seizoenarbeiders ;
  • Uitzendkrachten die al langer dan een half jaar zijn ingehuurd bij een
    uitzendbureau;
  • Stagiaires, Freelancers en ZZP’-ers die op bijzondere voorwaarden werken;
  • Herintreders, reintegratiekandidaten en arbeidsgehandicapten.

Korte termijn

Voor kortlopende projecten zijn de verhoging van de flexibiliteit en verlaging van de administratieve lasten en kosten de belangrijkste redenen om te gaan payrollen. Ook zien we dat payrolling interessant is als men gebruik wil maken van de verlenging van de wettelijke proefperiode voor nieuwe werknemers of bij startende ondernemers die nog een personeelsbestand gaan opbouwen.

Lange termijn

Bij lange termijn- en groeitrajecten spelen voor ondernemers het gemak en de beperking op gebied van ziekte en arbeidsrechtelijk risico’s een belangrijke rol naast het uitbesteden van de salarisadministratie. In verband met veranderende marktomstandigheden, is de extra flexibiliteit die payroll biedt in contractduur steeds vaker dé reden om over te gaan op payrolling.

Benieuwd of het inzetten van payrolling interessant is voor uw organisatie? In ons whitepaper geven we een uitgebreide uitleg van payrolling. Hierin gaan we onder andere in op de verschillen met een uitzendbureau en een salarisadministratiekantoor en geven we u tips waar u op moet letten bij het inzetten van een payrollbedrijf.

Download whitepaper: Wat is Payroll?

Vul hieronder uw gegevens in, klik op verzenden en het whitepaper opent direct.