Payrollplaats

Verkorting onderbreking seizoenswerk

Payrollplaats

Seizoenswerk duurt vaak 9 maanden, denk aan de land- en tuinbouw en de recreatiesector. In maart begint het seizoen en dat loopt door tot eind november.

 

W.W.Z.

In de huidige wet W.W.Z. is bepaald dat een medewerker minimaal 6 maanden niet mag werken voor een werkgever wanneer die werkgever alleen met tijdelijke contracten wil werken. Dit gebeurd veel in de bovengenoemde sectoren. Werkgevers zijn gebaad bij ieder seizoen dezelfde tijdelijke krachten. Door de invoering van de 6 maanden termijn afgelopen juli 2015 kwamen deze werkgevers in de knel. Ze moeten dan of het seizoen tijdelijk met andere (nieuwe) mensen werken of de ervaren werknemers een vast contract geven. Doorgaans geen fijne keuze voor een werkgever.

Minister Asscher

Minister Asscher wil nu hier naar kijken om voor deze seizoenssectoren de onderbrekingstermijn weer terug te brengen naar 3 maanden. Dit betekent dan een verkorting van de onderbreking in het seizoenswerk, waardoor deze werkgevers ieder seizoen met dezelfde ervaren krachten kunnen werken.