Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Vakantiekrachten op de payroll?

Vakantiekrachten, payroll

Vakantiekrachten… Het is er weer tijd voor! De 1e examenronde zit er op en het college- en schooljaar loopt af. Veel jongeren zoeken een vakantiebaan. Hoe zit het ook maar weer met de wet- en regelgeving?

 

Wanneer is een werknemer een vakantiekracht

Er is sprake van een vakantiekracht als een werknemer een dagopleiding volgt, uitsluitend tijdens de school- of studievakantie werkt, dat niet langer dan 6 weken achter elkaar doet en niet meer dan in totaal 60 dagen per kalenderjaar. In de ABU cao, die wij als Payrollplaats hanteren, is daar nog de toevoeging bij: van 1 juni tot 31 augustus mag diegene werken als vakantiekracht.

Vakantiekracht is goedkoper

Voor vakantiekrachten hoeft een werkgever minder reserveringen op te bouwen, omdat hij maar tijdelijk aan het werk is. Zo bouwt een vakantiewerker minder vakantiedagen op, heeft hij geen recht op kort verzuim en ook niet op bijzonder verlof of een feestdagtoeslag. Hierdoor zijn de loonkosten lager dan bij een reguliere werknemer.

Vakantiekrachten op de payroll

U kunt zelf een scholier of student op uw loonlijst nemen. Echter, dan moet u die vakantiekracht ook belonen conform uw eigen cao. Laat u een vakantiekracht door een payrollbedrijf verlonen die de ABU cao hanteert, dan kan het wettelijk minimum loon betaald worden conform artikel 27 van de ABU cao. Dit is een 2e reden waarom een vakantiekracht goedkoper is en het voor u aantrekkelijk is om mee te werken.

Wilt u meer weten over hoe u vakantiekrachten bij ons wilt onderbrengen om van de voordelen te profiteren? Neemt u dan contact met ons op via 050 – 210 10 08 of laat een bericht achter via onze contactpagina.

 

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp