Payrollplaats

Salarisadministratie op de juiste plaats met payroll?

Payrollplaats

Dat het uitbesteden van het juridische werkgeverschap voor zekerheid en flexibiliteit kan zorgen op het gebied van salarisadministratie is voor velen al duidelijk.

Zo werkt al 10% van de Nederlandse bevolking via een payrollbedrijf. Toch bestaan er veel verdeelde meningen over het uitbesteden van het juridische werkgeverschap. Onderstaande vier punten zijn veelvoorkomende meningen en misverstanden van het inzetten van een payrollbedrijf.

Doorbetaling bij ziekte

Conform de ABU én NBBU cao krijgt de payrollwerknemer maximaal twee jaar (gedeeltelijk) loon doorbetaald. Ook is het payrollbedrijf verplicht de Wet Poortwachter uit te voeren evenals alle andere werkgevers. Doordat de meeste payrollbedrijven dit professioneel geregeld hebben kan een inlener hier alleen maar profijt van hebben. De werknemer wordt goed begeleid en is doorgaans snel weer beter.

Scholing

Het recht op scholing voor payrollwerknemers is vastgelegd in de ABU en NBBU cao. Via de stichting STOOF kan een payrollwerknemer (online) trajecten voor persoonlijke ontwikkeling volgen.

Kosten payrollwerknemer

Voor de dienstverlening via een payrollbedrijf betaalt een inlener een vergoeding bovenop de kosten van het personeel. Echter als er teruglopende werkzaamheden zijn, er een conflict is ontstaan, er langdurig ziekte is dan zijn de kosten die een inlener daarvoor maakt vaak vele malen hoger dan wanneer het payrollbedrijf dit op zich neemt.

Pensioen

Payrollwerknemers bouwen bij pensioenfonds STIPP pensioen op. Dit is in de ABU en NBBU cao geregeld. Vanaf 26 gewerkte weken het basis pensioen en na 78 gewerkte weken het plus pensioen. Afhankelijk van de hoogte van het salaris wordt een bedrag oftewel de premie apart gezet, een zogeheten beschikbare premieregeling.

In ons whitepaper geven we nog meer aandachtspunten bij het inzetten van een payrollbedrijf. Hierin gaan we ook in op de voor- en nadelen van het uitbesteden van de salarisadministratie en geven we u tips waar u moet letten bij het kiezen van een payrollbedrijf.

 

Download whitepaper: Wat is Payroll?

Vul hieronder uw gegevens in, klik op verzenden en het whitepaper opent direct.