Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Payrollsector in 2014 met 4% gegroeid

payrollsector, groeien 2014

De omzet van de payrollbedrijven is in het laatste kwartaal van 2014 met 4% gegroeid ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Over heel 2014 maakte de payrollbranche een groei door van eveneens 4%. Dat blijkt uit de marktmonitor van de brancheorganisatie van payrollbedrijven, de VPO-marktmonitor.

 

“De cijfers passen in het economisch beeld van het afgelopen jaar en in een arbeidsmarkt die langzaam maar zeker herstelt”, aldus Jeu Claes, voorzitter van de Vereniging Payrollondernemingen. “De economische groei is bescheiden wat zorgt voor onzekerheid bij werkgevers die daarom liever personeel op flexibele basis inhuren.” Los van dit conjuncturele beeld is de trend dat bedrijven sowieso meer flexkrachten inzetten. De flexibele schil bij bedrijven wordt groter, zoals bleek uit het TNO-onderzoek van vorig jaar.

 

Wet werk en zekerheid

Daarnaast wordt de behoefte aan professionele HR-dienstverleners steeds groter. Dat komt door alle wet-, werk- en regelgeving die vanuit de overheid op werkgevers afkomt, zoals de nieuwe Wet Werk en Zekerheid en de nieuwe werkkostenregeling. Claes: “werkgevers moeten nóg meer regelen. Zeker voor het midden- en kleinbedrijf wordt het vrijwel onmogelijk om zelfstandig goed en compleet personeelsbeleid te voeren. Dat voedt de behoefte aan payrolldienstverlening.”

 

Erkenning payrollwerkgever

Belangrijk voor de erkenning van payroll als flexvorm waren volgens VPO de juridische uitspraken in 2014 die zorgden voor de gewenste duidelijkheid over de juridische status van payroll. De payrollwerkgever wordt geaccepteerd als juridisch werkgever en payrolling is een geaccepteerde vorm van ter beschikking stellen zonder dat daar werving en selectie voor nodig is.

 

Bron: VPO en flexmarkt.nl

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp