Payrollplaats

Payrolling: Keurmerken en certificering

Payrollplaats

In het geval van payrolling besteedt een inlener (een bedrijf waar de werknemers fysiek werkzaam zijn) zijn juridisch werkgeverschap uit aan het payrollbedrijf.

Het payrollbedrijf neemt de arbeidsrechten- en plichten over van de inlener. Om onaangename verassingen te voorkomen is het belangrijk dat het payrollbedrijf zijn administratie op orde heeft en voldoet aan wet- en regelgeving. Waar moet een inlener op letten?

Verklaring Belastingdienst

Deze verklaring toont aan dat het payrollbedrijf al haar verplichtingen aan de Belastingdienst en het UWV heeft voldaan tot drie maanden terug. De payrollbranche is een kapitaal intensieve branche en kent vele wettelijke financiële verplichtingen. De complexiteit en de hoeveelheid van de regelingen neemt toe. Daarom is het belangrijk dat de afdrachten richting de Belastingdienst correct en op tijd gebeuren. U kunt deze verklaring bij uw payrollbedrijf opvragen.

G-Rekening

Voor betalingen aan de Belastingdienst kunnen bedrijven gebruik maken van een G-rekening. Een G-rekening is een geblokkeerde rekening waarvan alleen betalingen worden gedaan richting de Belastingdienst. Dit biedt het bedrijf én de Belastingdienst de garantie dat premies van de werknemers altijd worden betaald. Wanneer er 30% van de factuur op de G-rekening van het payrollbedrijf betaald wordt vrijwaart dat de inlener van de werkgeversverplichtingen.

NEN Certifictaat

Belangrijk is dat het payrollbedrijf NEN 4400-1 gecertificeerd is. Deze certificering wil zeggen dat het payrollbedrijf voldoet aan de strenge eisen met betrekking tot personeels- en loonadministratie. De halfjaarlijkse controle geeft de inlener de garantie dat het payrollbedrijf altijd voldoet aan de meest recente criteria van de wetgever. Daarnaast is deze certificering belangrijk, omdat in een groot aantal cao’s de verplichting is opgenomen dat bedrijven alleen met gecertificeerde payrollbedrijven zaken mogen doen.

Benieuwd of het inzetten van payrolling ook iets voor uw organisatie is? In ons whitepaper geven we een uitgebreide uitleg van payrolling. Hierin gaan we onder andere in op de verschillen met een uitzendbureau en een salarisadministratiekantoor en geven we u tips waar u op moet letten bij het inzetten van een payrollbedrijf.

Download whitepaper: Wat is Payroll?

Vul hieronder uw gegevens in, klik op verzenden en het whitepaper opent direct.