Payrollplaats

Payrollen relatief onbekend

Payrollplaats
Payrollen relatief onbekend. Volgens Loek Hermans voorzitter van MKB Nederland zal payroll nog een belangrijke rol gaan spellen in de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

De arbeidsmarkt zal de komende jaren in grote mate blijven flexibiliseren. Een belangrijke rol is daarbij ook weggelegd voor payrollen. Dit denkt ook Loek Hermans, voorzitter van MKB-Nederland. Volgens hem is payrollen nog een relatief onbekende vorm van flexibiliteit. Hermans zal hier verder op in gaan in een lezing tijdens het Nationale Payroll-congres 2010, dat aankomende vrijdag 26 november wordt georganiseerd door de VPO.

Onderzoek payrolling

Uit onderzoek van EIM in opdracht van de Vereniging Payroll Ondernemingen blijkt dat dit waar is. Bijna tweederde van de werkgevers is bekend met het begrip payrollen, maar niet iedereen heeft daar ook het juiste beeld bij. Zo worden er regelmatig onjuiste beschrijvingen gegeven zoals; ‘een soort boekhoudprogramma’ of ‘het uitbesteden van de loonadministratie aan de accountant’. Het afgelopen jaar maakte ongeveer 8 procent van de werkgevers gebruik van payroll services, blijkt uit het onderzoek. De meeste werkgevers die gebruik maken van payroll krachten, kennen deze mogelijkheid vooral via hun bestaande uitzendbureau.

ICT sector

De grootste groep gebruikers van payroll diensten komt uit de ICT sector. 19,3 procent van alle werkgevers in deze branche maakt gebruik van payroll krachten. Ook in de overige dienstverlening (14,2 procent) en de landbouw, bosbouw en visserij (14,1 procent) wordt er relatief veel gebruik gemaakt van payroll-krachten.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van payroll voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op.

Bron: VPO / Flexmarkt.nl