samenwerking biedt kansen
Nieuws

Payroll en de W.W.Z. per 1 juli

de nieuwe wwz, payroll

Op 1 juli is er een volgend deel van de Wet Werk en Zekerheid in werking getreden. Twee redenen om voor payroll te kiezen. Juist nu! Voor ondernemers worden de voordelen steeds groter om te payrollen in plaats van mensen in vaste dienst te nemen.

1: U kunt via Payrollplaats langer tijdelijk personeel inzetten. Volgens de ABU cao mogen wij bijna 6 jaar tijdelijke contracten aanbieden in tegenstelling tot 3 contracten in 2 jaar wanneer u medewerkers in vaste dienst neemt. Dit betekent meer flexibiliteit voor u als ondernemer en uw medewerkers via een cao verloond.

2: De transitievergoeding heeft zijn intrede gedaan als vervanging van de ontslagvergoeding. Medewerkers die onvrijwillig bij u weg gaan kunnen aanspraak maken op de transitievergoeding als ze langer dan 2 jaar bij u in dienst waren. Deze vergoeding is een derde van het maandsalaris per gewerkt jaar. Is de desbetreffende medewerker tien jaar in dienst? Dan betaal je als werkgever een half maandsalaris per dienstjaar. Bij Payrollplaats krijgt u hier geen factuur voor, wij betalen de transitievergoeding.

Wilt u meer hierover weten? Neem contact met ons op via: 050-2101008 of info@payrollplaats.nl

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp