Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Minimumloon op de schop

invoering, loonbegrip

Het minimumloon gaat op de schop. Jongeren krijgen eerder een volwassenen loon en het minimumloon wordt gelijk getrokken voor alle branches. Twee wijzigingen die minister Asscher wil invoeren de komende tijd.

 

Jeugdloon

Vele werkenden zijn ooit als scholier of student begonnen met hun eerste bijbaan. Je krijgt tot je 23ste levensjaar dan een percentage van het wettelijk minimum jeugdloon. Voor de wet ben je op je 18e volwassen en daarom past minister Asscher de doorlooptijd van het jeugdloon aan tot 21 jaar. Hierdoor krijg je dus eerder als jong volwassene een volwassen loon.

Sector gelijkheid

In diverse sectoren gelden andere minimumlonen. Zo kun je in een callcenter een klant helpen voor €5,41 per uur. Dezelfde klant kan door dezelfde jongere op een terras bedient worden en dan krijgt de jongere €5,70 per uur en waarschijnlijk ook nog een fooi. Aan dat laatste gaat de minister niets doen, maar aan de verschillen in diverse sectoren wel. Dit moet nog wel uitgewerkt worden, maar het voornemen is er.

Minimumloon

Wilt u weten wat het huidige minimum loon is? Kijk dan hier. In dit nieuwsbericht hebben we eerder de nieuwe wettelijke minimumlonen per 1 januari 2016 gepubliceerd.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp