Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Meeste pensioenpremies gaan wel omlaag

pensioenpremies, omlaag

Staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma, heeft op woensdag 28 januari gezegd dat voor het merendeel van de Nederlanders de pensioenpremies wel omlaag gaan.

Ze reageert op een onderzoek van Het Financieel Dagblad waaruit blijkt dat veel bedrijfstakpensioenfondsen geen lagere premies hanteren.

Klijnsma wijst erop dat de grote fondsen, zoals het ABP, dat wel doen. Daar zijn de meeste werknemers bij aangesloten. Over het complete beeld geeft toezichthouder De Nederlandsche Bank binnenkort duidelijkheid. Klijnsma belooft ”de vinger aan de pols” te houden. Het kabinet gaat ervan uit dat de premies fors zullen dalen, omdat door nieuwe wetgeving ook het bedrag verlaagd is dat jaarlijks voor pensioen opzij gelegd mag worden.

 

Beloftes

Oppositiepartijen PVV, CDA en SP verwijten het kabinet dat het zijn beloftes over premiedaling niet waarmaakt. De partijen hebben tegen die wet gestemd.

Volgens PVV-Kamerlid Barry Madlener hebben de coalitiepartijen VVD en PvdA, en de bevriende oppositiefracties D66, ChristenUnie en SGP, zich schuldig gemaakt aan ”volksverlakkerij”.

 

Inspraak

Mochten er pensioenfondsen zijn die hun premies niet verlagen, dan kan het kabinet daar niets tegen ondernemen. De premies worden vastgesteld door de fondsen zelf, die bestuurd worden door vakbonden en werkgevers.

Maar Klijnsma benadrukt dat deelnemers van pensioenfondsen inspraak hebben en de fondsbesturen dus achter de broek kunnen zitten om de premies wel te verlagen.

 

Bron: nu.nl

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp