Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

Helft uitzendkrachten krijgt dienstverband

uitzendkrachten, dienstverband

 

Uit onderzoek van ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen), de brancheorganisatie van het uitzendwezen, blijkt dat bijna de helft van de uitzendkrachten (47 procent) na een uitzendperiode doorstroomt naar een direct dienstverband. 15 procent krijgt een vaste baan, 32 procent treedt in dienst op basis van een tijdelijk contract. Nog eens 17 procent gaat aan de slag in een volgende uitzendbaan.

Twee derde blijft aan het werk

Bij elkaar betekent het dat twee derde van de uitzendkrachten na een uitzendperiode aan het werk blijft. De doorstroom is het grootst bij de overheid en de zorg.

De cijfers zijn over 2012, toen ruim 700.000 uitzendkrachten aan het werk waren. Van hen was 18 procent 45 jaar of ouder. In 1994 was dat nog 3 tot 4 procent. Ruim één op de drie uitzendkrachten is allochtoon, waarvan een groot deel (21%) met een niet-westerse achtergrond. Dat maakt duidelijk dat uitzendwerk ook voor deze groep een belangrijke weg naar werk is.

Top 5 sectoren

De top vijf sectoren waar uitzendkrachten aan het werk waren, zijn zakelijke dienstverlening (19,6%), industrie (18,3%), vervoer en opslag (8,9%), bouwnijverheid (8,9%) en handel (8,3%).

De Uitzendmonitor is een nieuw onderzoek waarmee alle uitzendkrachten en hun bewegingen op de arbeidsmarkt in beeld worden gebracht op basis van gecombineerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en de polisadministratie van UWV.

Bron: ABU

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp