Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

De 6 belangrijkste voordelen van payrolling

Blog4_De 6 belangrijkste voordelen van payrolling_payrollplaats

De inzet van werknemers via een payrollorganisatie wordt steeds meer regel in plaats van uitzondering.

 

Het uitbesteden van het juridische werkgeverschap lijkt voor zowel ZZP’ers, het MBK of multinational steeds meer voeten aan de grond te krijgen. De volgende zes voordelen van payrolling worden doorgaans als groot voordeel gezien voor inlenende bedrijven.

Voordeel 1 – Ontzorging en tijdbesparing

De inlener kan zich weer bezighouden met de kerntaken van de onderneming. Alle administratieve en juridische rompslomp rondom contracten worden door een professional uit handen genomen.

Voordeel 2 – Flexibel

In de eerste 78 weken van de inlening is er sprake van een soort nul-urencontract. Wordt er niet gewerkt dan wordt er ook geen loon uitgekeerd. Na de eerste 78 weken kan het payrollbedrijf in 4 kalenderjaren maximaal 6 tijdelijke contracten geven. Opgeteld zijn dit minimaal 5,5 jaar tijdelijke contracten in tegenstelling tot het reguliere arbeidsrecht.

Voordeel 3 – Geen risico’s

Door payrolling in te zetten loopt de inlener geen arbeidsrechtelijke risico’s. Niet de inlener, maar het payrollbedrijf is de juridische werkgever van de werknemers. Dankzij deze werkwijze heeft de inlener bijvoorbeeld geen doorbetalingsplicht bij ziekte of arbeidsongeschiktheid.

Voordeel 4 – Minder administratie

Het payrollbedrijf neemt van de inlener de personeelsadministratie over. Hieronder valt de verloning, het verstrekken van loonspecificaties, betaling van loonpremies en werkgeverslasten en ziek- en herstelmeldingen. De inlener hoeft voor deze administratie geen accountantskosten te maken of verzekeringen af te sluiten voor ziekte, laat staan dat hij de Wet Poortwachter moet uitvoeren.

Voordeel 5 – Verloning ABU / NBBU cao

Deze cao’s voldoen in zijn geheel aan de flexwet en zijn door de Minister Algemeen Verbindend Verklaart en dus rechtsgeldig. De inlener huurt zijn personeel in volgens de wet en de werknemer kan aanspraak maken op rechten.

Voordeel 6 – Zekerheid

De werknemer is automatisch verzekerd voor WW, ZW en de WIA en bouwt pensioen op. In de ABU en NBBU cao bouwen werknemers 24 vakantiedagen per jaar op als ze fulltime werken, wordt er 8% vakantiegeld gereserveerd, en is er opleidingsgeld beschikbaar.

Zijn deze voordelen van payrolling mogelijk ook op u van toepassing en wilt u meer weten? In ons whitepaper geven we een uitgebreide uitleg van payrolling. Hierin gaan we onder andere in op de verschillen met een uitzendbureau en een salarisadministratiekantoor en geven we u tips waar u op moet letten bij het inzetten van een payrollbedrijf.

Download whitepaper: Wat is Payroll?

Vul hieronder uw gegevens in, klik op verzenden en het whitepaper opent direct.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp