Payrollplaats header afbeelding
Nieuws

AOW-ers langer werkzaam vanaf 2016 via payroll

AOW, payroll

Voor AOW-ers wordt het vanaf 2016 makkelijker om door te werken met een (payroll) arbeidsovereenkomst bij hun eigen of een nieuwe werkgever. De Eerste Kamer heeft ingestemd met een wetsvoorstel hierover.

Het aantrekkelijker maken heeft als voornaamste doel om langer gebruik te maken van de kennis en ervaring die AOW-ers hebben. Zo wordt de opzegtermijn van hun contract teruggebracht tot één maand en wordt de loondoorbetaling bij ziekte teruggebracht naar dertien weken in plaats van twee jaar. Een enorme flexibiliseringsstap die erg wenselijk is.

Door deze flexibilisering kan het zijn dat niet AOW-ers eerder ontslagen worden bij reorganisaties. Echter een andere wijziging is dat nu ook werkgevers in de publieke sector doorwerkende AOW’ers verplicht als eerste moeten ontslaan bij een reorganisatie. Deze regel geldt al voor de private sector. Tevens is een werkgever niet verplicht om in te gaan op een verzoek van een AOW’er om het aantal werkuren uit te breiden. Op deze manier wordt voorkomen dat dit ten koste gaat van andere werknemers.

Andere onderdelen van de wet zijn: gelijke beloning conform cao, ook als er met een payroll constructie gewerkt wordt. En tot slot hoeft er geen transitievergoeding betaald te worden bij einde dienstverband. Al met al mooie maatregelen om AOW-ers aan de slag te houden.

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 52 35

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp