Payrollplaats

65 plussers langer door laten werken kan, via payrolling

Payrollplaats
Het CBS voorspelt dat binnen vijf jaar de groep 65-plussers zal stijgen met 400.000 personen. Er komt dus een groot potentieel aan ervaren werknemers beschikbaar.

Daarnaast bestaat er een steeds grotere bereidheid om na de 65ste verjaardag nog in (kleine parttime) banen door te werken. Uit onderzoek blijkt dat de toename in werkervaring de negatieve gevolgen van ouder worden ruimschoots compenseert voor wat betreft de productiviteit. Per saldo zijn ouderen hierdoor minstens even productief als jongeren.

Het is dan ook een logische gevolg dat bedrijven hun werknemers op hun 65ste met pensioen laten gaan en hen aaneensluitend via een payroll bedrijf weer inlenen voor het afronden van een laatste klus of een tijdelijk project.

Verzuimpolissen

Het voordeel van een payroll bedrijf is dan ook de flexibiliteit en geen kosten wanneer de 65-plusser ziek wordt. Een werkgever moet wanneer hij/zij zelf de 65-plussers blijft verlonen, bij ziekte twee jaar doorbetalen. Echter kunnen ze zich daar niet tegen verzekeren. Dit omdat er geen verzuimpolissen voor 65-plussers bestaan.

Administratieve rompslomp

Daarnaast is het erg lastig om van oudere werknemers af te komen als een werkgever ze niet meteen op hun 65ste ontslaat / met pensioen laat gaan. Dat is vanuit veel cao”s een natuurlijk moment waarop ontslag geen administratieve rompslomp kost. Houdt een bedrijf zijn medewerker toch vast om hem bijvoorbeeld pas een jaar later te laten afvloeien, dan moeten het UWV werkbedrijf of de kantonrechter worden ingeschakeld. Via een payroll overeenkomst hoeft dit niet.

Payrollplaats hanteert tevens scherpe tarieven voor 65-plussers dit omdat medewerkers van 65 jaar en ouder geen premies meer hoeven af te dragen voor sociale verzekeringen als de WW, ZW, WAO, WIA en AOW.

Interesse in de mogelijkheden van payroll voor uw 65-plussers? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.