uitzendbureaus

Proces uitzendbureau backoffice

 • U meldt de uitzendkracht aan

  Het aanmelden van uw uitzendkracht is zeer eenvoudig en doet u online. Na ontvangst van de gegevens stellen wij de arbeidsovereenkomst voor uw uitzendkracht en de opdrachtbevestiging voor uw klant op.

 • Uw uitzendkracht maakt uren

  Uw uitzendkracht gaat aan het werk voor uw klant. Uw klant bepaalt welke werkzaamheden hij of zij mag uitvoeren.

 • Uw uitzendkracht of uw klant vult de uren in

  Voor het doorgeven en accorderen van gewerkte uren gebruiken wij uw online urensysteem. U kunt kiezen uw klant of uw uitzendkracht de uren invoert. Uw klant accordeert.

 • Wij factureren uw klant

  De ingevoerde uren zijn goedgekeurd en wij maken, namens uw uitzendbureau, de factuur voor u gereed conform het commerciële tarief dat u hebt afgestemd met de opdrachtgever. Boven de factuur staat uw logo.

 • Uw uitzendkracht ontvangt de loonstrook

  Zodra wij de goedgekeurde uren verwerkt hebben ontvangt uw uitzendkracht zijn/haar loonstrook per mail. Daarnaast zijn de loonstroken terug te zien op de persoonlijke pagina van uw uitzendkracht in het online urensysteem. Boven de loonstrook staat uw logo.

 • Wij betalen uw uitzendkracht uit

  De uitbetaling volgt zodra de loonstrook verstuurd is. De loonbetaling kan per week of per vier weken gedaan worden. Per week: dit gebeurt op de donderdag na de week waarin uw uitzendkracht heeft gewerkt. Per vier weken: dit gebeurt op de donderdag nadat de vier wekelijkse periode is afgelopen.

 • Uw klant betaalt de factuur

  Uw klant betaald de factuur aan ons conform de door u overeengekomen betaaltermijn. Iedere periode ontvangt u van ons uw margeoverzicht en betalen wij die marge aan u uit.

Een eenvoudige werkwijze

Via de bovenstaande icoontjes kunt u zien hoe onze backoffice dienstverlening is opgebouwd. In dit proces zijn er diverse stappen die u zelf kunt doen of laten doen door uw flexwerker of klant. U bepaald in grote mate hoe u uw eigen proces vorm geeft. Wij zijn dagelijks bezig om complexe processen te vereenvoudigen en onze backoffice dienstverlening te optimaliseren, zodat u kunt matchen.

Digitalisering van het proces

Een inschrijving van een nieuwe flexwerker gaat geheel online bij Payrollplaats. U kunt er als uitzendbureau voor kiezen om eerst uw nieuwe klant in te schrijven bij ons, of direct uw flexwerker bij ons aan te melden en pas later de gegevens van het bedrijf aan ons doorgeven. Zo is er maximale flexibiliteit bij het aanmelden van nieuwe klanten en nieuwe flexwerkers en voldoet dit proces aan de strengere wetgeving inzake bescherming van persoonsgegevens.

Is de flexwerker ingeschreven en gekoppeld aan de juiste klant? Dan versturen we namens uw uitzendbureau een opdrachtbevestiging en een arbeidsovereenkomst. Die worden digitaal ondertekend en zijn daarmee rechtsgeldig. Deze beide documenten kunt u als uitzendbureau terug vinden in uw eigen onlineUUR portal die wij voor u bouwen en hosten.

In uw onlineUUR portal, die in uw huisstijlkleuren en met uw logo is opgemaakt, kunnen uw flexwerkers hun gewerkte uren declareren bij uw klant. De klant kan ze goedkeuren en pas dan worden ze verloond door Payrollplaats. U heeft inzage in dit gehele proces. Waar nodig kunt u de rol overnemen van uw flexwerker of klant. In dit online urenregistratiesysteem zijn ook diverse rapportages te maken door uw klant en door u. Zo bent u in control over heel veel data.

Debiteuren en marge

Wekelijks ontvangt u van ons een overzicht met de nog openstaande facturen. U bent verantwoordelijk voor het contact met de slecht betalende klanten. Waar nodig besteden wij, in overleg met u, openstaande facturen uit aan onze kredietverzekeraar.

Na afloop van iedere periode ontvangt u van ons een overzicht van de door u gemaakte marge. Die krijgt u binnen één week uitbetaald nadat u ons de gemaakte marge gefactureerd.

Persoonlijk contact

Hoe zit het met de contacten tussen Payrollplaats en uw klanten en flexwerkers? Die zijn er niet! In alle communicatie verwijzen wij uw flexwerkers en uw klanten naar u, want u hebt de relatie met hen en bent hun persoonlijke contact. De uitzondering is bij ziekte van een flexwerker. Payrollplaats is verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wet Poortwachter en maakt samen met u én de flexwerker een plan van aanpak en we zorgen samen voor de re-integratie van de flexwerker op de werkplek.

Op onze backoffice behandelen we u zoals we zelf ook behandeld willen worden. In onze kernwaarden hebben we dat omschreven als dienstbaar en enthousiast.

Hoe kunt u Payrollplaats bereiken? Wij zijn via mail, telefoon en WhatsApp bereikbaar voor al uw vragen en opmerkingen.

GertGert ArendsHeeft u een vraag?
Bel mij: 085 - 130 5 230
Laat mij u bellen
Vrijblijvend offerte aanvragenOf direct een medewerker aanmelden

Heb je een supportvraag ?

Bel 085 - 130 5 230

WhatsApp 06 - 38 03 49 63

of ga naar het contactformulier

Contact via WhatsApp